Carniforum

Op 20 juni 2014 organiseert de provincie Fryslân een mini-evenement over vlees: het Carniforum. Waarom? Volgens vele deskundigen heeft vlees een grote invloed op de ecologische voetafdruk. Die geeft aan hoeveel impact het consumeren van vlees heeft op het milieu. Er zijn echter ook deskundigen die er vraagtekens bij zetten. Hoe zit het nu echt? En hoe zit het met
onze gezondheid en het dierenwelzijn? Wat kunnen we er zelf aan bijdragen?

Het antwoord op deze en meer vragen vind je op het Carniforum, een verrassend evenement op vrijdagmiddag 20 juni 2014

 

Programma:

• 13.45 – 13.55 uur: Opening door Gedeputeerde S. Poepjes

• 14.00 – 14.15 uur: Bokjes op je bord i.p.v. in de shredder door Sicco Gerlsma van restaurant Tandjong Priok en slager Jan Walburg

• 14.20 – 14.40 uur: Dierenwelzijn, vlees en strijdige emoties door Hans Hopster, lector Dieren-welzijn bij Hogeschool Van Hall Larenstein

• 14.45 – 15.00 uur: Hoe regionaal vlees iets toevoegt aan het bestaande assortiment door Ti-tus Vogt van Jumbo Dokkum

• 15.05 – 15.20 uur:: Beter eten voor hetzelfde geld. 5 principes van beter, verser, gezonder en eerlijker eten door SVH Meesterkok Albert Kooy

• 15.25 – 15.40 uur: Melk en vlees van hun familiekudde door Hanneke Jellema van boerderij Koblomke in Loënga

• 15.45 – 16.05 uur: Het ganzenoverschot vanuit de jacht bezien door Titus Sijmonsma, jager

• 16.10 – 16.30 uur: Vlees, kunnen we zonder? door Feike van der Leij, lector Health & Food bij Hogeschool Van Hall Larenstein

• 16.30 – 16.45 uur: Het recept voor herkenbaar vlees door Eric Douma Bestuurder LTO Noord

• 16.45 – 17.00 uur: Uitsmijters en discussie

 

Proeverijen met:

  • Saté van bokjesvlees door restaurant Tandjong Priok uit Arum
  • Worstjes van Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden
  • Vleesgerechtjes van De Kempenaar door restaurant Het Ambacht uit Heerenveen
  • Vlees van eigen boerderij door Slagerij de Schrans uit Leeuwarden

 

Informatiestands van o.a.:

  • Oars îte
  • De Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging

 

Up to date blijven?

Volg ons op twitter: @Carniforum

We zijn ook op facebook te vinden.

Kom naar het Carniforum, de toegang is gratis! Ingang aan de Oude Oosterstraat.

 

Aanmeldingen

Het Carniforum is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft je niet aan te melden om te komen.

Het vindt plaats in de binnentuin en het restaurant van het Provinsjehûs in Leeuwarden. Toegang naar het Carniforum is aan de Oude Oosterstraat. De poorten zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.