Ontmoet Joel Salatin, de meest innovatieve boer ter wereld

Groener Grasjoel-salatin
Middenin alle heftigheid en onrust in de Nederlandse melkveehouderij wordt er vooruit gekeken naar nieuwe perspectieven. Docent Gelein Biewema bericht over de nieuwe opleiding Melkveehouderij bij Hogeschool Van Hall Larenstein die hij vanaf 2017 verzorgt en studente en boerin Welmoed Deinum vertelt over haar ervaringen met principes van Salatin. Joel Salatin is een Amerikaanse boer en schrijver en werd in 2011 door TIMES Magazine uitgeroepen tot de meest innovatieve boer ter wereld. In zijn keynote speech zal Salatin zijn ‘grondige’ aanpak en visie illustreren en zijn gehoor uitdagen om aan een aantal mentale knoppen te draaien.

Ben je geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Klik dan hier om de uitnodiging te bekijken en je aan te melden.

Informatie
Datum: 21 november 2016
Tijd: 13:00 – 16:00
Locatie: Hogeschool van Hall Larenstein (Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden)
Toegang: Gratis

 

 
grutto-foto-hans-pietersmaDebatavond Samen trots op het landschap
LTO Noord en Kening fan ‘e Greide organiseren op dinsdag 29 november een debatavond over de dilemma’s waar boeren vandaag de dag binnen hun bedrijf voor staan.

Tijdens deze avond komen onder andere de volgende vragen aan bod: Welke keuzes maak je? Waarom doe je wat je doet? Hoe maak jij de slag tussen wat goed is voor je bedrijf en wat goed is voor de omgeving? Wat voor invloed hebben jouw keuzes op de flora en fauna in het landschap?

Lijkt het jou interessant om deze debatavond bij te wonen? Klik hier om de uitnodiging te bekijken en je aan te melden!

Informatie
Datum: dinsdag 29 november
Tijd: 20:00 (inloop vanaf 19:30)
Locatie: Nieuw Allardsoog, Bakkeveen (Jarig van der Wielenwei 6, 9243 SH)
Toegang: Gratis