Hallo Jumbo, Hallo Oars Ite!

Hallo Jumbo, Hallo Oars Ite2

Op zaterdag 16 en 30 november kon je in Jumbo het Foodtheater te Dokkum heerlijke streek- en seizoenlekkernijen proeven, ter plekke gemaakt en opgediend door een kok van de IJsherberg uit Dokkum. Boodschappen doen werd zo echt een belevenis. Wethouder Albert van der Ploeg van de gemeente Dongeradeel was helemaal te spreken over de proeverij. “Doursumens en earlike handel stipje wy as fairtradegemeente fansels”, aldus wethouder van der Ploeg.

Jumbo actie Oars Ite 3 vierkant
Kok Jacob Zuidema van restaurant de Ijsherberg uit Dokkum (links) en wethouder Albert van der Ploeg (rechts) bereidden de heerlijke streekproeverij.

Friesland is de mooiste provincie van Nederland en heeft ook zijn eigen gerechten. Imkers, visrokers, tuinders, worstenmakers, (banket)bakkers, (kaas)boeren, telers: in Friesland zijn er – gelukkig – veel mensen die (h)eerlijke producten maken. Lekker en gezond lokaal eten is er dus volop. Bovendien is lokaal geproduceerd voedsel ook nog eens beter voor het milieu.

In de Dokkumer Jumbo het Foodtheater leveren lokale leveranciers al langer een deel van het assortiment: van aardbeien en appels tot natuurvlees van Schotse Hooglanders en waterbuffels van Staatsbosbeheer. Dit vlees komt via lokale slagers bij de Jumbo terecht. “Als het gaat om duurzaam eten, Oars Ite, zijn we bij Jumbo Dokkum vooruitstrevend”, aldus ondernemer Titus Vogt. Jumbo Dokkum heeft het Super Supermarkt Keurmerk. Bij SSK supermarktondernemers staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal, in én (direct) buiten hun winkel.

In de Oars Ite corner van Jumbo Dokkum kon je proeven hoe lekker de producten uit eigen streek zijn. En dat gewoon tijdens het winkelen! Tijdens de actie verscheen tegelijk de 52 weken Oars Ite kalender, boordevol inspirerende tips. Deze werd tijdens de actie uitgedeeld. Wil je nou ook zo’n kalender, maar was je die dagen niet in Dokkum? Download de kalender dan hier, print hem uit, zet hem zelf in elkaar en hang hem op.

 

 

hallo jumbo dokkum
Je vindt het Foodtheater hier:

Hantumerweg 14
9101 AB Dokkum