Hartige muffins- recept door Annemarie Postma

Eten met een bewust hart! Daar staat Annemarie Postma voor. In haar boek ‘Het leven is perfect’ staat dit heerlijke recept voor een duurzame, makkelijke lunch voor bij de feestdagen. Of als lekker bijgerecht, dat kan natuurlijk ook.

Hartige muffins met spinazie

 annemarie postma muffins

Ingrediënten

3 eieren

1 eigeel

1 kopje gerapste Parmezaanse kaas

2 el Alpro Soya room

½ kopje fijngehakte peterselie

½ kopje preiringen

½ zak gesneden verse spinazie

½ kopje pijnboompitten

Peper en zout

Grasboter / roomboter

Muffin bakvorm

 annemarie postma muffins in vorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop 3 eieren los in kom en voeg er het eigeel en de sojaroom aan toe. Voeg de peterselie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, peper en zou toe. Klop goed door elkaar.

Fruit in koekenpan de preiringen voor 1 minuut in een klein klontje grasboter (of olijfolie). Voeg de gesneden spinazie toe en roerbak het geheel voor 2 minuten. Laat het spinaziemengsel een beetje afkoelen en voeg toe aan eimengsel. Vet de muffin bakvorm in met roomboter. Vul hem met het spinazie/eimengsel en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven. Eet als lunch of avondeten 1 of 2 muffins per persoon en serveer er eventueel een schoteltje/kommetje frisse Romeinse groentesalade bij.

 

Variatie tip

Vervang de spinazie eens voor zongedroogde tomaatjes en wat kappertjes.

 annemarie postma boek

Uit het boek: ‘Het leven is perfect’, Annemarie Postma

(Dit boek bevat een 7 weken eetplan vol met heerlijke vegetarische gerechten)