Oars Ite tent op LC NaZomerFair groot succes!

lekker uit streek en seizoen banner website

 

Na een succesvolle eerste editie stond op zaterdag 21 september en zondag 22 september 2013 Landgoed Stania State in Oentsjerk opnieuw in het teken van de Leeuwarder Courant NaZomerFair. Nieuw dit jaar was de Oars Ite Tent met volop aandacht voor streek- en seizoenproducten.

 

Oars ite tent 2  wat gooi jij weg aan producten

 

Oars Ite Tent

 

In de Oars Ite Tent presenteerde Bioweb streek- en seizoenproducten van het Frysk Eko Product. Deze producten zijn gemaakt en verwerkt in Friesland en van biologische kwaliteit. Het Frysk Eko Produkt is een initiatief van elf biologische bedrijven uit Friesland. Daarnaast was er voor kinderen vanalles te doen en beleven. Zo konden kinderen zelf echte Oars Ite hamburgers bakken (geheel uit streek en seizoen) en deze zelf opeten. Ook konden kinderen zelf aardappelmannetjes knutselen of het kalfje Foppe aaien.

 

Verder kon men bij het Frysk Eko Product en Bioweb de streek- en seizoenproducten proeven en kopen. Ook de Oars Ite stand was een groot succes. Op speelse wijze maakte de Friese Milieu Federatie bezoekers bewust van voedselverspilling- één van de pijlers van Oars Ite. Bezoekers mochten raden hoeveel euro de gemiddelde Nederlander verkwist bij het boodschappen doen. Op tafel stonden de boodschappen en in een prullenbak zaten de weggegooide boodschappen.  Het totaalbedrag aan producten op de tafel was € 33,85, waarvan maar liefst €5,83 wordt weggegooid.  De winnaars hebben drie heerlijke biologische streekproducten pakketten gewonnen van www.bioweb.nl.

 

De Óars Ite campagne: ‘Lekker uit streek en seizoen!

De campagne Oars Ite staat de komende maanden in het teken van streek- en seizoenproducten. Friesland is de mooiste provincie van Nederland en heeft ook zijn eigen gerechten. Deze gerechten zijn vaak traditioneel, maar er komen ook nieuwe bij. In deze streekgerechten zijn typisch Friese producten verwerkt, zoals de kenmerkende broodsoorten, graansoorten, cranberries, drank (beerenburg) en melkproducten.

 

oars ite tent 4