Over Beeldschoon Water

 

Op initiatief van Streekwurk Zuidwest Friesland en de Friese Milieu Federatie, in samenwerking met de gemeenten Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en het Wetterskyp Fryslân wordt de fotowedstrijd Beeldschoon Water georganiseerd. Het doel is om de schoonheid van water in Friesland te laten zien. De winnende foto’s zullen groot worden afgedrukt en te zien zijn onder ophaalbruggen in Zuidwest Friesland.

Water vormt een onlosmakelijk onderdeel van de karakteristieke natuur van Friesland. Schoon en natuurlijk water is voor planten en dieren een eerste levensvoorwaarde. Maar hoe ziet het leven er boven en onder water eigenlijk uit? De fotowedstrijd Beeldschoon water wil dit in beeld brengen en het verhaal achter de beelden vertellen. Waarom groeien bepaalde planten op de ene plaats wel en elders juist niet? Welke dieren leven er allemaal in en rond het water? Hoe kun je de waterkwaliteit aan het onderwaterleven aflezen? Hoe bijzonder is het dat Friesland voor de helft onder N.A.P. ligt?

 

Friesland is beroemd om zijn meren, vaarten, riviertjes en de Waddenzee. Water borrelt van leven als je er een beetje beter naar gaat kijken. En dat is nu precies de bedoeling van de fotowedstrijd Beeldschoon Water die georganiseerd wordt door Wetterskip Fryslân en de FMF.

 

De winnende foto’s worden groot afgedrukt en gedurende de zomer onder verscheidene ophaalbruggen in Zuidwest Friesland opgehangen. Wachtende mensen voor de bruggen zullen blij verrast worden door de mooie foto’s van onder en boven water in Friesland.

 

Wie doen er allemaal mee? Dat zie je hier.